Aftermarket EngineerNijmegen, The Netherlands

Details:

Company:

Location:

Base Pay:

Vacancy Type:

Industry:

Hyster-Yale Nederland B.V.

Nijmegen, The Netherlands

External

Automotive

Job Type:

Required Education:

Required Experience:

Required Travel:

Relocation Covered:

Bachelor

>3 years

None

Description:

Hou je van een goede (technische) puzzel en ben je heel nauwkeurig, creatief en oplossingsgericht? Dan hebben wij een vacature die je gaat interesseren.

Voor we beginnen, stellen we ons even voor: Wij zijn Hyster-Yale Nederland BV; een trots onderdeel van Hyster-Yale Group. Op onze locatie in Nijmegen ontwerpen, bouwen en distribueren wij wereldwijd vorkheftrucks en container handlers van de grootste soort: big trucks. Daarnaast hebben wij een enorm onderdelenmagazijn van onze European Parts Operation van waaruit wij de onderdelen en support verzorgen om onze complete truck range van service te kunnen voorzien. We doen dit samen met onze dealer partners die ook verantwoordelijk zijn voor de directe verkoop en service aan onze eind klanten. Kortom, onze locatie van ruim 650 medewerkers is er een met veel energie en diversiteit!

Wat ga je bij ons doen?
Onze trucks zijn van premium kwaliteit, net als de service naar onze dealers en klanten. Als er iets nodig is leveren wij natuurlijk de vervangingsonderdelen. Soms zijn onderdelen niet meer te leveren, maar moeten wij nog wel service verlenen. Voor dit soort gevallen bestaat onze afdeling Aftermarket Engineering: onze technische puzzelaars. Want ook al kunnen we een onderdeel niet meer leveren, dat mag geen reden zijn om de hele heftruck maar af te danken! Onze Aftermarket Engineers controleren en verwerken wijzigingen die via onze toeleveranciers worden aangegeven en zoeken naar oplossingen voor bestaande trucks. Dat vraagt heel wat puzzelcapaciteit: een alternatief onderdeel vinden is vaak pas een deel van de oplossing. Dat alternatieve onderdeel heeft bijvoorbeeld net weer andere maten, of is van een ander materiaal. Het vervangen van een onderdeel kan dus gevolgen op meerdere systemen van de truck hebben. Dat kun je gelukkig overzien. Maar goed, met alleen de oplossing bedenken ben je er nog niet. De aanpassing moet ook worden opgenomen in allerhande documenten. Want ook de nieuwe onderdelen moeten aangeschaft worden door onze European Parts Operation, zodat ze besteld kunnen worden door onze dealers. Daarnaast is het ook handig als onze dealers kunnen teruglezen dat als ze onderdeel A moeten vervangen, ook onderdelen B, C en D moeten vervangen. Dit vraagt een nauwgezette administratie, want iemand die jouw engineerings-zoektocht niet heeft doorgelopen moet meteen kunnen snappen wat er moet gebeuren. Al dat gepuzzel zorgt wel dat je veel aan je beeldscherm gekluisterd bent. Je zoekt naar oplossingen, raadpleegt systemen, werkt af en toe een tekening bij en natuurlijk verwerk je de wijzigingen in de daarvoor aangewezen documenten en systemen.

Hoe ziet jouw team eruit?
Ons team met Aftermarket Engineers bestaat momenteel uit vijf enthousiaste engineers. Samen zijn zij goed voor enkele tientallen jaren technische ervaring in aftermarket engineering. Zij werken onder de bezielende leiding van onze opper-speurneus Wim. Het team staat voor kwaliteit en gaat er vanuit dat iedere puzzel op te lossen is.

Wat verwachten wij van jou?
• Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding in de richting Automotive
• Je kunt technische vragen zelfstandig analytisch maar met een praktische insteek benaderen.
• Door jouw uitgebreide technische kennis ben je in staat om creatieve oplossingen te bedenken. “Kan niet” is een antwoord wat niet in jouw puzzelboekje voorkomt.
• Je kunt technische tekeningen lezen en als je ook nog ervaring hebt in het tekenen met Pro-E heb je een streepje voor (maar als je het niet hebt, leren we je het).
• Je werkt gestructureerd en bent in staat overzicht te houden. Door de samenhang van al onze systemen en de impact van de wijzigingen hierop is structuur een absolute must.
• And yes, as part of an international company, you are perfectly capable of switching between the Dutch and English language on the spot.

Requirements:

Wat mag je van ons verwachten?
• Salaris op basis van kennis en ervaring conform cao Metalektro.
• We verwachten van jou dat je kunt knallen, maar dan moet je ook goed kunnen ontspannen. Daarom hebben we 27 vakantie en 13 ADV dagen per jaar voor je gereserveerd staan.
• Jouw ontwikkeling is belangrijk, want zo blijf je messcherp. Daarom bieden we jou graag de ruimte en mogelijkheden om je kennis en vaardigheden verder uit te bouwen door mooie opleidingsprogramma’s.
• Een pakket secundaire voorwaarden met o.a.: collectieve pensioenopbouw, zorgverzekeringen met collectiviteitskorting, aantrekkelijke kortingen op privé verzekeringen en een fiscfree programma.
• Een internationale uitdagende en dynamische baan. Het is een open deur, maar we garanderen dat geen dag hetzelfde zal zijn!

Solliciteren?
Alles duidelijk en ben je klaar om met ons te puzzelen? Stuur dan je CV en motivatie naar Anke Duijts, HR Officer (anke.duijts@hyster-yale.com).

To be considered for this posting, fill out the form below and click the submit buttonAll fields are required

Name:

Email:

Telephone:

City:

State/Province/Area:

Country:


Attach your resume of qualifications:

By creating an account and entering your personal data into Hyster-Yale's candidate database, you consent and agree to the collection and processing of your personal data by Hyster-Yale Group, including the disclosure of your personal data to Hyster-Yales's affiliates as described in Hyster-Yale's Privacy Notice.

Copyright 2020 Hyster-Yale Materials Handling, Inc. All rights reserved5875 Landerbrook Drive, Suite 300 | Cleveland, Ohio 44124-4069